هدف از این تحقیق بررسی نیازهای بنیادی روانی با فرمت docx در قالب 32 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد

 

 

 

فهرست مطالب

نیازهای بنیادی روانی

2-2-1 مقدمه

2-2-2- نیازهای روانشناختی

2-2-3- ساختار نیاز

2-2-4- نیاز از دیدگاه آبراهام مازلو

2-2-5- سلسله مراتب نیازهای مازلو

2-2-6- نیاز از دیدگاه کارن هورنای

2-2-7- نیازهای روانی از دیدگاه هنری موری

2-2-8- نیازهای روانشناختی از دیدگاه جولین راتر

2-2-9- طبقات نیاز

2-2-10- نیازهای روانشناختی از دیدگاه اریک فروم

2-2-11- نیازهای روانشناختی ارگانیزمی

2-2-12- ارتباط نیازهای بنیادی روانی و طرحواره­های ناسازگار اولیه

منابع

 

 

 

آدمی به عنوان موجود زنده، دارای تعدادی نیازهای فیزیولوژیکی پایه است که برای حفظ و بقای او باید ارضاء شوند. این نیازها، مثلاً نیاز به آب و غذا، در انسان و حیوان خاستگاه و ماهیت یکسانی دارند. اما آدمی با حیوانات رده­های پایینتر از دو جنبه تفاوت دارد: نخست از این جهت که انسان این نیازها را به شیوه­ای غریزی، یعنی با پیروی از الگوهای رفتاری خشک و ثابت ارضاء نمی­کند.

 

 

 

 رفتار آدمی بی­نهایت متغیر، متنوع و انعطاف پذیر است. تفاوت دوم در اینجاست که انسان به وسیله­ی مجموعه­ای از نیاز­های ثانوی (یعنی نیازهای دارای ماهیت روانشناختی) برانگیخته می­شود، نیازهایی که به جهات اجتماعی ایجاد شده­اند و از یک فرد به فرد دیگر تفاوتهای زیادی دارند (کریمی، 1392).

 

 

 

نیاز یک مفهوم عمومی است که در زمینه­های مختلف کاربردهای نسبتاً وسیعی دارد و بر حسب موارد، تعاریف متعدد از آن ارائه می­شود. این تعاریف اگر چه یک نوع مفهوم یا احساس مشترک را نشان می­دهد، با این وجود از مناظر و ابعاد مختلف ارائه شده است. نیاز در روانشناسی عبارت است از حالت محرومیت، کمبود و فقدان در ارگانیزم مانند کمبود غذا، آب و اکسیژن یا به طور کل کمبود هر حالتی که برای استمرار و ادامه حیات یک موجود زنده ضرورت دارد و برای بهزیستی فرد لازم است. کلیه موجودات زنده از سادترین تک یاخته تا انسان که پیچیده­ترین و کامل ترین آنهاست دارای مجموعه­ای از نیازها است (براندن،2001، ترجمه­ی قراچه داغی، 1380)